Last news in Fakti

18 Март, 2021 13:14, обновена 18 Март, 2021 13:16 9 141 18

Acura разказа за най-мощния седан в историята си

  • acura-
  • tlx-
  • type s

Новото поколение TLX Type S получава трилитров V6 турбо двигател с мощност 360 конски сили

Acura разказа за най-мощния седан в историята си - 1

Марката Acura посочи основните технически характеристики на спортната версия на новото поколение на седана TLX, наречено Type S. За първи път тази кола беше показана още през май 2020 г., но ТТ данните за нейния двигател бяха публикувани едва сега.

Acura разказа за най-мощния седан в историята си

Acura TLX Type S е оборудвана с изцяло нов трилитров V6 турбо двигател с директно впръскване на горивото, който е съчетан с 10-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на всички колела.

Двигателят на TLX Type S развива мощност от 360 конски сили и 480 Нм въртящ момент, което го прави най-мощният седан в историята на японската премиум марка. Освен това автомобилният производител отбелязва, че новият TLX Type S е първият автомобил на марката със задвижване на четирите колела и с „истинска“ система за управление на тягата.

Acura разказа за най-мощния седан в историята си

Версията Type S се различава от стандартния седан TLX, който е оборудван с двулитров компресорен четирицилиндров двигател с мощност 276 конски сили, по предното спортно независимо окачване с двойни носачи, както и с наличието на специален електронен режим "Sport +" .

Пълните подробности за седана Acura TLX Type S ще бъдат предоставени в средата на май 2021 година, когато ще бъде пуснат в продажба. Точната цена на иновацията все още не е обявена, но се отбелязва, че първоначалната цена не трябва да надвишава 55 хиляди долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монтанчанин

    48 3 Отговор
    Убавиня,ама немам пари да си я купя,а боклука Бойко нема да ми заеме от шкафчето си една сума.

    Коментиран от #4, #6, #14

  • 2 ggg

    50 1 Отговор
    Красота! Дай боже всеки да може да си позволи по една, ама с честен труд ...
  • 3 Пешо

    51 4 Отговор
    Чест и почитания г- н Суичиро. Марката Хонда е символ на качество и надежност .
  • 4 Аноним

    6 22 Отговор

    До коментар #1 от "Монтанчанин":

    Ти за кола ако не си изкарал значи си хралупа празна

    Коментиран от #7, #10

  • 5 jap

    40 4 Отговор
    Това е модел перфектно съчетаващ лукс,мощност и стил за каквито европейския пазар не е достоен.Сигурен съм,че в държавите където се продава този модел бързо ще бъде високо оценен.

    Коментиран от #9, #13

  • 6 ггг

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Монтанчанин":

    За сметка на това може да поръчат по една такава служебна за администрацията си. И разбира се в техен стил ще ги платят всичките сега накуп, а пък когато ги докарат. Може и след пандемията, ако има край разбира се.
  • 7 ggg

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Аноним":

    Ами айде сметни ги колко минимални заплати са, ако можеш, без да ползваш калкулатора на телефона, дето мама и тате ти го взеха ...
  • 8 хо хо хо

    7 5 Отговор
    И какво ни интересува нас това при положение че дори не се продава в Европа.
  • 9 Факт

    5 40 Отговор

    До коментар #5 от "jap":

    И каква е мощността 360 коня немците предлагаха по-мощни седани преди 20 години дори
  • 10 Цецо

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Аноним":

    Някои хора не си губят парите по коли а ги инвестират
  • 11 Rl acura

    13 1 Отговор
    Acura Rl от 2004, което си е Хонда Ледженд е awd, как това ще им е първия 4х4 модел. От там нататък има рдх, мдх...
  • 12 един от стадото

    17 3 Отговор
    та да си дойдем на думата. Понякога без да бъда много настойчив, но все пак лично убеден пиша за моята Акура, модел 2013. Да, не е като тази, но достатъчно убедителна и качествена кола е. Сектанство в мен няма, бих я изхвърлил на момента, в който непредвимите разходи и личните ми прошки към нея минат лимита ми на търпимост. Всяка вещ трябва да си заработва цената, защото колата е вещ, дори Майбаха. Отговарям и на колегата с ''немците дето правили и по- мощни седани''. Правят, да- ти къде си, и не си мисли, че конете са право пропорционално на качеството. Такова са само на парите. Акура- това е балансът. Не ме е подвела, заслужава си всеки лев от цената
  • 13 перничанин

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "jap":

    Гледам не ги карат много. Защо ли?

    Коментиран от #17

  • 14 Психо от Курило

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Монтанчанин":

    Прав си , много е хубава, Аз имам малко пари , но още ПО-ДОЛНИТЕ и гладни от Боко - Кури, Мая, Ристе..са се приготвили да ми ги вземат, да фалират банки, да спират евро фондове..те така. Колата е хубава и може да си взема нещо подобно, не Акура, че ги няма на пазара, но нещо подобно.
  • 15 Реалист

    9 0 Отговор
    Не ги карат много защото Ганя търси премиум немски автомобил за 5000лв от джамбазина в автокъщата и после дава още толкова за обслужване и най-вече ремонти за 2 год .Няма го това мислене и разум да си купи Acura или нещо от японския производител щото куца манталитета

    Коментиран от #18

  • 16 MDX

    4 0 Отговор
    Хубава колица. Напипаха някакъв много сполучлив дизайн. За съжаление в Европа ще я гледаме само на картинки. А преписвача на статията, да вземе да прояви малко уважение към читателите и да се постарае повече! Чудесното SUV Acura MDX е с 4x4 от 2000 г. До колкото си спомням през 2005 г. е представено революционното SH-AWD в Acura RL и в последствие е сериозно за всички SUV на марката и по тежките седани, като TL и RL. Имал съм удоволствието да карам MDX (2008 г.) и Honda Legend с такова 4х4 и са като танкове в снега.
  • 17 един от стадото

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "перничанин":

    ми щото европейския пазар още диша прахта на азиатския, американския и канадския пазар. И все още са в началото. Нямало сегрегация на колите в Европа, ади бе. На американо канадския пазар всички коли са 50/100 японски и корейски ВЕЧЕ и всички останали. По свободен от него няма. Дори Лада Нива май се пробват там. Нека опитат, опита учи..
  • 18 Ицо

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    Забрави да уточниш, че въпросният немски премиум автомобил е на най-много 140 000 км. Иначе за всичко друго си прав.